Administracija i prevoz pokojnika

 Administracija i prevoz pokojnika

https://drnda.com/

Drnda Internacional

DRNDA INTERNACIONAL – Međunarodne pogrebne usluge, osnovane su 1994. godine. Za svoje poslovanje može da zahvali zadovoljnim korisnicima usluga koji su nas preporučivali dalje. Efikasno pružamo kompletne usluge organizacije dostojanstvenih sprovoda Vaših najmilijih, od nastupa smrti do ukopa. Naše veliko iskustvo proizlazi iz dugogodišnjeg rada u ovoj delatnosti, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, zato dopustite da Vam baš mi pomognemo.

PRIBAVLJANJE DOKUMENTACIJE I PREVOZ POKOJNIKA IZ ČITAVE EVROPE

Prevoz vršimo najsavremenijim klimatizovanim voznim parkom u zemlji i na Balkanu, nudimo najveći izbor kompletne pogrebne opreme i crne trikotaže. Izrađujemo bukete, vence, suze i ikebane od prirodnog cveća. Organizujemo duvački orkestar, fotografisanje i video snimanje. Izrađujemo umrlice i umesto Vas objavljujemo čitulje u dnevnim novinama.

Administracija i prevoz pokojnika

Za svoje klijente uz uslugu prevoza obavljamo pribavljanje svih potrebnih dozvola i dokumenata neophodnih za međunarodni prevoz pokojnika.

Organizujemo sve neophonde poslove vezane za repatrijaciju i sahranu u domovini.

Administracija i prevoz pokojnika se vršimo u najkraćem mogućem roku i uz poštovanje rokova sahrane i običaja porodice preminule osobe.

Za prenos posmrtnih ostataka iz inostranstva u Srbiju, potrebno je pribaviti odgovarajući dokument Republike Srbije – sprovodnicu.
Zahtev za izdavanje sprovodnice se podnosi u Ambasadi, odnosno Generalnom konzulatu Republike Srbije na području poslednjeg prebivališta preminulog lica. Za izdavanje sprovodnice potrebno je priložiti sledeća dokumenta u originalu:

  1. pasoš preminule osobe;
  2. zahtev rodbine ili pogrebnog preduzeća ovlašćenog za transport posmrtnih ostataka u kome će, pored ostalog, biti navedeno gde će se sahrana obaviti i kojim putem će biti izvršen transport;
  3. izvod iz MKU izdat od nadležnog organa zemlje prijema;
  4. izveštaj lekara o uzroku smrti;
  5. sprovodnica, odnosno dozvola za prenos tela u inostranstvo, izdata od strane nadležnog organa zemlje prijema (na pr.”Leichenpass” u Nemačkoj i Austriji);
  6. potvrda o obezbeđenom grobnom mestu u Republici Srbiji ukoliko se radi o stranom državljaninu;
  7. ukoliko je lice preminulo od kuge ili velikih boginja, sprovodnica se izdaje po pribavljenoj saglasnosti Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Saglasnost pribavlja diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije.

Ukoliko će lice biti sahranjeno u nekoj trećoj zemlji, ali se transport posmrtnih ostataka obavlja preko teritorije Srbije, potrebno je pribaviti tranzitnu sprovodnicu Republike Srbije. Za izdavanje tranzitne sprovodnice potrebna su sva gore navedena dokumenta, kao i sprovodnica države u kojoj će lice biti sahranjeno.

Za prenos urne u Srbiju takođe je potrebno pribaviti sprovodnicu. Prilažu se sva gore navedena dokumenta, kao i potvrda o kremaciji.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *