Intervju sa Doc. dr Sinišom Dučićem, Univerzitetska dečija klinika TIRŠOVA Beograd

 Intervju sa Doc. dr Sinišom Dučićem, Univerzitetska dečija klinika TIRŠOVA Beograd

Redakcija „Diaspora media group“ posetila je Univerzitetsku dečiju kliniku TIRŠOVA u Beogradu gde smo imali prijem i razgovor sa vrunskim medicinskim stručnjacima-lekarima,  Gen. direktorom Doc. dr Sinišom Dučićem specijlistom dečije hirurgije i ortopedije i sa Prim. mr. sci. med. dr Aleksandrom Jokićem – Predsednikom Upravnog odbora UDK Tiršova, specijalistom fizijatrije i balneologije – v.d. direktorom Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, na fotografiji:

Univerzitetska dečja klinika u Beogradu je osnovana 1924. godine, a otpočela je svoj rad januara meseca 1925. godine.

Univerzitetska dečja klinika ima 13 organizacionih jedinica u okviru pedijatrije, 11 u okviru dečje hirurgije, i po 5 u sklopu zajedničkih medicinskih i nemedicinskih službi. Klinika ima ukupno 697 zaposlenih. Od ukupno 128 lekara, 41 su i nastavnici Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, od kojih su 16 profesori Univerziteta. Više od 100 lekara u okviru raznih specijalizacija je u svakom trenutku na našoj klinici.

Danas se na  klinici godišnje izvede oko 70000 pregleda na pedijatriji i oko 55000 na hirurgiji. Godišnje se izvede oko 7000 operacija, od čega šak 200 kardiohirurških. Iskorišćenost bolničkih kapaciteta je 77% na hirurgiji i 78% na pedijatriji.

I svakim danom težimo da napredujemo i budemo bolji u svim aspektima!

Hvala Prim. mr. sci. med. Aleksandru Jokiću na inicijativi da posetimo UDK Tiršova i snimimo intervju, hvala Doc. dr Siniši Dučiću na ljubaznom i profesionalnom prijemu, u 2022.g. želimo svako dobro u radu Univerzitetskoj dečijoj klinici TIRŠOVA u Beogradu.

http://tirsova.rs/

Sledi video-intervju reportaža:

Produkcija media sadržaja: http://www.citymarketingservice.rs

Za www.diasporamediagroup.rs i www.diasporagroup.org:

Mile Grozdanić, Slobodan Ejupović, Miša Ćirić

16.12.2021. Beograd, Srbija

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *