Princeza Nikol Ćirić ponos USA i SRBIJE

 Princeza Nikol Ćirić ponos USA i SRBIJE

U eri digitalizacije i novih tehnologija koje u velikoj meri doprinose da se ljudi otuđe među sobom u pokušaju da ostave trag za sobom, neki prekidaju nerado (ili rado) sve kontakte sa ljudima i domovinom koja ih je iznedrila, zaboravljaju na empatiju.

Ali da sve i nije, tako pokazala nam je mala princeza Nikol Ćirić devetogodišnja devojčica rođena kao i njen brat u Beograu u GIK Narodnog fronta, kod doktorke Ane Jovanović-Mitrović, a sada učenica četvrtog razreda osnovne škole u SAD, Washington DC.

Njena porodica živi i radi u Washington DC gde ide u školu i uspešno pohađa mnogobrojne vannastavne aktivnosti. Roditelju su diplomirani ekonomisti Ivana i Miroslav-Miša Ćirić iz Srbije rođeni u Beogradu i brat Mateo koji ima 7 godina.

Kada su jednog  sunčanog ali hladnog novembarskog dana pred sam američki praznik Thanksgiving day (Dan zahvalnosti) dobili njenu Report Card (đačku knjižicu) bili su iznenađeni silnim pohvalama na račun njenog pisanog izražavanja.

Kada su je pitali o čemu je pisala u školi, vrlo stidljivo je pokazala svoje radove. Ona je u jednom od tih sastava odlučila da pozove sve one koji nikada nisu dodirnuli tlo prelepe Srbije da to učine što pre i da se ne dvoume i uputila svima poruku WELCOME TO SERBIA!
SERBIA IS THE BEST PLACE TO SPEND YOUR VACARION. MY BEAUTIFULCOUNTY SERBIA.
Evo izvoda iz tog njenog rada:
Diasporamediagroup.rs i Diasporagroup.org Srbija, region i svet, zahvlajuju Nikol i porodici Ćirić u Vašingtonu SAD. Za ovu media-objavu veliko hvala Nikol dedi uvaženom ambasadoru prijateljstva među narodima, Srbija i svet, gospodinu profesoru Zoranu Ostojiću iz Bogatića, Mačva, Republika Srbija.
Ovom reportažom svim prijateljima čestitamo i želimo srećne i blagoslovene Božićne i Novogodišnje praznike!
25.12.2021.g. Wahingoton DC USA – SERBIA – UPAKOVANA NOSTALGIJA

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *